Aby rakovina mala menej šancí...

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Prsník
prsník Foto: Synergia Pharmaceuticals

BRATISLAVA 2. júna (WBN/PR) – V súčasnosti dochádza v nemalej miere k zvýšenému výskytu nádorových ochorení mäkkých tkanív ženských a mužských pohlavných orgánov. U žien sú to hlavne prsníky, maternica a vaječníky, mužov trápia hlavne nádorové ochorenia prostaty, semenníkov a hrubého čreva. U oboch pohlaví narastá aj počet ochorení vonkajších pohlavných orgánov spôsobených ľudským papilomavírusom HPV, pričom niektoré kmene vírusu môžu spôsobiť vznik rakoviny krčka maternice. Príroda má však vždy svoje riešenia a preukázalo sa, že dostatočný príjem ovocia a zeleniny zohráva dôležitú úlohu pri predchádzaní vzniku týchto chorôb.

Je už dávnejšie známe, že niektoré zložky potravy rastlinného pôvodu, najmä brokolica, karfiol a kapusta, majú ochranný vplyv, a že u ľudí pravidelne konzumujúcich tieto potraviny je významne nižší výskyt viacerých typov zhubných nádorov.

Viacerými štúdiami sa zistilo a aj potvrdilo, že látka, ktorá je za tento účinok zodpovedná, je Indol-3-karbinol (I3C). I3C je látka ,ktorá sa v relatívne veľkom množstve nachádza v krížokvetej zelenine, ako je kapusta, brokolica, kaleráb, kel, karfiol. Je preukázané, že Indol-3-karbinol napomáha organizmu nielen predchádzať, ale aj konfrontovať sa s týmito ochoreniami. Indol-3-karbinol priaznivo ovplyvňuje hormonálny metabolizmus, napomáha zabraňovať rastu a podporuje zánik nádorových a ľudským papilomavírusom zmenených buniek. To, či vírus zmení normálnu bunku na rakovinovú, závisí od spolupôsobenia množstva nepriaznivých faktorov, okrem iného tiež od látkovej premeny hormónov. Vírus má sklon pretrvávať v bunkách krčka maternice, ak sa dostane do DNA bunky môže naštartovať deformačný proces, vedúci až ku vzniku rakoviny krčka maternice. I3C zasahuje do bunkového delenia. Nedávne štúdie potvrdzujú spomaľujúci účinok I3C na rast rakovinových buniek – zabraňuje deleniu rakovinových buniek a navodzuje apoptózu (smrť rakovinovej bunky ).

Názorná ukážka pôsobenia látky I3C na zníženie rastu nádorových buniek:

Indol-3-karbinol je schopný kontrolovať aktuálny stav hormonálnych hladín a nepretržite ich upravovať tak, aby udržoval ich optimálne hladiny. V štúdii, v spolupráci s Ústavom svätej Alžbety, zahrňujúcej celkovo 316 pacientiek, ktorým boli diagnostikované ochorenia: dysplázia krčka maternice, myómy, mastopatia, cysty ovárií a kondylómy, sa zisťoval účinok Indol-3-karbinolu. Pričom samozrejme u niektorých bola nasadená aj sprievodná terapia, alebo boli poprípade prítomné rozličné rizikové faktory. Doteraz spracované výsledky poukazujú na výrazné zlepšenie nálezov u príslušných diagnóz.

Na záver nám zostáva iba konštatovať, že Indol-3-karbinol čoraz viac dokazuje kvality a priaznivo pôsobí na ľudský organizmus. Konzumácia stravy bohatej na Indol-3 karbinol alebo zvýšený príjem priamo Indol-3-karbinolu vo forme výživového doplnku INDONAL napomáha organizmu priaznivo predchádzať a konfrontovať sa s niektorými nádorovými ochoreniami.

Viac informácií o I3C a produktoch Indonalu na www.indonal.sk

Odporúčanie lekára

Indonal odporúčam pacientkam s ľahkými dyspláziami krčka maternice, s dokázanou prítomnosťou HPV – ľudského papilomavírusu, a takisto v súvislosti s kondylómami, genitálnymi bradavicami ako podporná liečba spolu s lokálnou liečbou, aj na zabránenie recidívy… V neposlednej rade sa v mojej praxi osvedčil pri cystách ako vaječníkových, tak i prsníkových. Veľa pacientiek žiada alternatívu pred operačným alebo medikamentóznym riešením svojho problému. Problémy, ktoré nie je nevyhnutné riešiť radikálne, je vhodné zveriť Indonalu“.

MUDr. Nadežda Maličkayová

Synergia Pharmaceuticals

Produktové portfólio spoločnosti Sabinsa Corporation a Synergia Pharmaceuticals pozostáva výlučne z prírodných látok, ktoré môžu priaznivo ovplyvňovať zdravie človeka. Súčasný spoločenský prístup starostlivosti o zdravie preferuje prírodné produkty a najmä ich pozitívny vplyv na zdravie. Naša spoločnosť neustále hľadá nové, účinné látky, ktoré priaznivo pôsobia pri rôznych ochoreniach.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať